Latest Videos

Isnin, 5 Januari 2015

KENAPA FACEBOOK TAK PERNAH HANG?!!!!

Assalamualaikum semua, nak tahu tak kenapa facebook tak pernah hang walaupun ramai orang menggunakan dalam sesuatu masa? Sebelum saya cerita lebih lanjut, saya mengambil kesempatan disini mengucapkan selamat menyambut Maulidur Rasul 1436 dan Selamat Tahun Baru 2015. 
         Sebenarnya tiada rahsia besar pun kenapa facebook tidak pernah hang. Jawapannya ialah facebook memmpunyai pusat pengkalan data yang sangat besar. Jadi segala mak nenek yang anda upload dan share dalam tu ada tersimpan dalam pusat pengkalan data tu.
           Untuk makluman, Pusat Data gergasi facebook terletak di Pinewood, Oregon, USA. Ia berukuran 10000 meter persegi. Diharap kerajaan Malaysia pun kena ada Pusat Pengkalan Data besar gedabak macam ni terutamanya KPM untuk mengelakkan sistem online yang asyik hang je...huhu. Diharap juga pusat data fecebook tidak mudah ditenggalami banjir untuk mengelakkan gambar-gambar selfie anda atau pun gambar-gambar makanan yang anda upload sebelum dimakan tidak hilang...kuikuikui.




Sumber: Facebook

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
This Blog is Protected. Copyright 2010 © Design By Fauzan Al-yildizlillar